Camino Primitivo

Camino Primitivo
 er på 365 km
 og kan deles op i 16 etaper
  • Sebraiyú - Oviedo 51 km
  • Villaviciosa - Oviedo 47 km
  • Oviedo - Lugo 220 km
  • Lugo - Melide 50 km
  • Melide - Santiago 53 km.

Rutebeskrivelse

El Camino Primitivo eller La Ruta del Interior regnes blandt en del pilgrimme for én af de mere udfordrende. Den går tværs over de cantabriske bjerge, og har derfor en del højdemeter. Stierne er gode, sikre vandrestier. Du kan tilgå ruten enten i Sebrayo eller i Villaviciosa, hvorfra man går mod Oviedo og Lugo. Ruten møder Camino Francés i byen Melide, og de to caminoer har fælles sport derfra. Fra Oviedo går ruten igennem: Grado, Cornellana, Salas, Tineo via Pola de Allande eller ”Hospitales” rute til Berducedo, Grandas de Salime, Fonsagrada, Cadavo Baleira, Castroverde, Lugo, San Román, Ferreira, As Seixas og til Melide.

Herberger

Her finder du en oversigt over herberger på ruten:

HerbergerForuden herberger, er der også privat indkvartering i Galicien. Da der er mange små landsbyer uden herberger/indkvartering, kan det overvejes at ringe og booke plads på næste herberg.

GPS-kort og øvrige kort

Hent GPS ruter til mobil og desktop:

Seværdigheder

Oviedo: Cathedral, Cámara Santa, de tre præ-romanske kirker i udkanten (San Julián de los Prados, Santa Maria del Naranco og San Miguel de Lillo). De ødelagte klostre på Cornellana og Obona, det gamle pilgrimshospital og dysse på Montouto. Landskabet er smukt, og der er mange fine, gamle huse og gårde.

Bjergene er ganske dramatiske at se til tider, især i nærheden Grandas de Salime. Klostret i Valdedios. Mange pilgrimme drog tidligere fra Camino Francés i León og rejste 121 km nord på for at besøge Cámara Santa (Hellige Afdeling) i Oviedo Katedralen. For katolikker indebar det ekstra aflad. Den primitive rute var omvendt den korteste farbare vej til at nå Camino Francés til Santiago, når man var på Nordruten. Tilmed er den ældre, end den mere kendte Camino Frances.

Mere om caminoen