Camino Aragonés

Camino Aragonés
 er på 135 km
 og kan deles op i 6 etaper
  • Somport- Jaca 31 km
  • Jaca Arrés 25 km
  • Arres – Artieda 16 km
  • Artieda – Sangüesa 32 km
  • Sangüesa – Monreal 30 km
  • Monreal – Puente de la Reina 31 km

Rutebeskrivelse

Caminoen går nærmest parallelt med Camino Francés i Pyrenæerne. Camino Aragonés starter i bjergpasset i Somport og slutter ved at støde til Den franske Rute i Puente de la Reina. Somport-passet ligger i 1632 meters højde over havet. Landskabet er varieret, og der er både bjerge og dale, samt storslåede udsigter undervejs.

Fra Pau i Frankrig er der 85 km sydpå.

Herberger

Her finder du en oversigt over herberger på ruten:

GPS-kort og øvrige kort

Hent GPS ruter til mobil og desktop:

Historie

Som navnet antyder ligger caminoen i den autonome region Aragonien og følger bl.a. Aragon-floden på et stykke af den ialt 170 km lange vej til Puente la Reina. Dronning doña Mayor, kong Sancho Garcés III’s hustru, fik byen navn efter, nemlig “Dronningens Bro”. Hun byggede en seksbuet bro over Río Arga til brug for pilgrimme på vej til Santiago.

I Jaca, formentlig efter 1. vandringsdag, venter betydelige kulturhistoriske oplevelser. Der er mure, tårne og befæstninger fra det 16. århundrede, som har beskyttet katedralen fra det 11. århundrede. I nogenlunde denne højde (800 m.o.h.) fortsætter vejen, til tider ned i 400 meter og efter Ruesta (550 m.o.h.) skal man dog op i 850 m.o.h. til Undués de Lerda fra 550 m.o.h. Efter Jaca (12.000 zndb.) fører ruten gennem Santa Cruz de la Serós, Santa Cilia de Jaca, Puente la Reina de Jaca, Ruesta, Undués de Larda, Sangüesa, Monreal, Eunate til Puenta la Reina.

Mere om caminoen