Camino del Norte

Camino del Norte
 er på 820 km
 og kan deles op i etaper

Rutebeskrivelse

Kystruten – Ruta de la Costa eller Los Caminos del Norte Som navnet antyder er der egentlig flere ruter fra udgangspunktet Irún. Ruten opstod, da kristne pilgrimme blev fortrængt fra de sydligere ruter som Camino Francés af maurerne (muslimer). Dele af den er også gennem tiderne brugt af pilgrimme, som kom til Spanien via havnebyerne langs Biscayen eller som det hedder på de kanter: Det cantabriske hav. En stor del af ruten følger den gamle romerske vej, Via Agrippa.

Ruten kan – selv for en førstegangspilgrim – være et relevant alternativ til den meget trafikerede Camino Francés. Dog er der flere bakker og dale, hvilket er typisk for kyststrækninger med bjerge og floder, som skal krydses. Det sker med en hyggelig lille færge – i Pasajes, fra Laredo til Santona og fra Somo til Santander. Du har på lange strækninger udsigt over havet. Der er mere asfalt at gå på end på Camino Francés, men også gode stier, der gør rejsen værd.

Herberger

Her finder du en oversigt over herberger på ruten:

GPS-kort og øvrige kort

Hent GPS ruter til mobil og desktop:

Seværdigheder

Seværdigheder
De vigtigste byer på ruten er San Sebastián / Donastia, Bilbao (Guggenheim museet), Castro Urdiales, Santander, Ribadesella, Gijón, Avilés, Luarca, Ribadeo, Mondoñedo, og Sobrado dos Monxes, der nås 19 km før man støder på Camino Francés i Arzua.

Nogle pilgrimme forlader kystruten ved Villaviciosa for at besøge det største asturiske kloster og kirken San Salvador (El Conventin) i Valdedios. Derefter kan man fortsætte mod Oviedo og Lugo ad Camino Primitivo. I Oviedo kan man tage Camino Salvador til León, hvor man møder Camino Francés. Der er fremragende kirkelig arkitektur mange steder; også nogle smukke gamle broer og andre bygninger. Mange spændende gamle bycentre, ofte i nogle af de mest usandsynlige steder f.eks Bilbao, Hondarribia, Avilés.

Mere om caminoen