Camino Inglés

Camino Inglés
 er på 118 km
 og kan deles op i etaper

Rutebeskrivelse

Camino Inglés er to ruter, der mødes i Hospital de Bruma:
Ferrol-Santiago de Compostala 118 km, 5-7 dage.
A Coruna-Santiago de Compostala 75 km, 4-5 dage.

Rutebeskrivelse
Sommetider kaldes Camino Inglés på spansk El Antiguo Camino Real (den gamle kongerute), som er en kort, direkte rute fra Ferrol eller A Coruña til Santiago, og blev brugt af pilgrimme fra Nordeuropa, som havde sejlet til Galicien. Nutidens pilgrimme kan enten starte fra de gamle kajer ved Ferrol (lige under paradoren) eller fra den kongelige havneport i A Coruña, der nu efter landindvinding er placeret højt og tørt på en parkeringsplads under kirken Santiago. Kirken er et anerkendt udgangspunkt for Camino Inglés.

Herberger

Her finder du en oversigt over herberger på ruten:

GPS-kort og øvrige kort

Hent GPS ruter til mobil og desktop:

Historie

Den engelske Vej antyder klart, at det var især englændernes rute til Santiago efter at have krydset Biscayen. Men også pilgrimme fra Flandern, Nederlandene, Skandinavien og Baltikum er kommet hertil med handelsskibe.

En del spaniere kalder vejen Antiguo Camino Real. Den første maritime rute blev beskrevet mellem 1154 og 1159 af en islandsk munk ved navn Nicolás Bergsson, og den beskriver rejsen fra Island til Danmark, og derefter til fods til Rom. Denne maritime rute var én af dem, der blev valgt af islandske og andre nordiske pilgrimme på vej mod Santiago.

Mere om caminoen