Camino Finisterre

Camino Finisterre (Fisterra)
 er på 146 km
 og kan deles op i etaper
  • Santiago-Negreira 22 km
  • Negreira-Olveiroa 35 km
  • Olveiroa-Fisterra 30 km
  • Olveiroa-Muxía 31 km
  • Muxía-Fisterra 28 km (Costa da Morte)

Rutebeskrivelse

Der er en del bakker og dermed nedgange, gamle stier gennem skove og smukke landskaber. Ruten mellem Santiago de Compostela og Finisterre er ganske befærdet, og vil man efter Finisterre have lidt ro, er turen op til Muxia (Costa da Morte) en mulighed. Der er en del busforbindelser. I Finisterre kan man købe billet på forhånd i turistinformationen ikke langt fra det centrale herberg ved havnen.

Når man er kommet til Finisterre, kan man fortsætte nordpå til Muxia og derfra ned til Olveiroa – eller omvendt, idet man så står af Santiago – Finisterre ruten i Olveiroa og går op til Muxia, og derfra ned til Finisterre.

Der er tre etaper mellem Santiago og Finisterre, som kan supplres med at gå Finisterra-Muxia – eller modsat og Muxia-Olveiroa – eller modsat.

Herberger

Her finder du en oversigt over herberger på ruten:

GPS-kort og øvrige kort

Hent GPS ruter til mobil og desktop:

Seværdigheder

Allerede fra opdagelsen af Sankt Jakobs grav i den 9. århundrede er pilgrimme begyndt at udvide rejsen til Verdens Ende, Costa da Morte (dødens kyst) eller stedet, hvor Mælkevejen ender på himmelbuen.

Fra det 12. århundrede findes Codex Calixtino Codex, et fire-binds værk, som beror i katedralen i Santiago. 3. bind beretter om Sankt Jakobs færd fra Jerusalem og traditionen med at samle muslingeskaller ved havet. Ifølge overleveringen kom Sankt Jakob med skib til kysten og døde.  Det lykkedes for hans disciple, som var fanget af romerne, at flygte og bringe Sankt Jakobs lig til Santiago de Compostela. Under flugten blev de forfulgt af romerske soldater, og da forfølgerne skulle over en bro, brast den under dem og disciplene blev reddet.
Ruten til Finisterre er ældre end kristendommen, idet den blev brugt af hedninge, der ville gå til hvad der mentes at være “Verdens Ende” eller “Dødens kyst”, hvor solen dør. Bønner blev bedt og der blev gjort ofringer med henblik på at behage guderne og give håb for et nyt liv.

Denne rute er så senere blevet brugt af pilgrimme, der har besluttet at udvide deres tur indtil kystlinjen Costa da Morte, eller det sidste afsnit af en rute markeret på himlen under Mælkevejen. Efter traditionen brændte de deres (ofte lusebefængte) snavsede og slidte tøj og samlede en muslingeskal på stranden som bevis på at have nået “Verdens Ende”.

Ruten starter foran katedralen i Santiago og slutter i Kap Fisterra og ved helligdommen Virxe da Barca i Muxía.

Mere om caminoen