Pilgrimspasset er vigtigt på caminoen

Et pilgrimspas - ikke at forveksle med et nationalt rejsepas - er et "must" for at vandre på pilgrimsruterne.

Pilgrimspas

Pilgrimspas med lokale stempler

Det skal du bruge pilgrimspasset til:

  • det giver adgang til at overnatte på herbergerne
  • det er dokumentation for, hvilken rute, du har tilbagelagt
  • det er nødvendigt, hvis du vil have det særlige bevis for vandringen, la Compostela, som udstedes af pilgrimskontoret i Santiago de Compostela. Børn kan også få et Compostela, og mindre børns navne kan skrives ind i de ledsagende voksnes Compostela.

Pilgrimspasset, credential på spansk, er nyttigt at have med allerede hjemmefra – i lighed med de øvrige forberedelser med indkøb og check af udstyr, træning og billetbestillinger.

Det originale pas, som udstedes af katedralen i Santiago de Compostela, kan købes hos Danske Santiagopilgrimme. Vi anbefaler, at du bestiller passet i god tid inden afrejse.
Passet kan også købes på enkelte herberger, i visse kirker og turistkontorer på pilgrimsvejene.

Bestil pilgrimspas

 

Stempler i pilgrimspasset

  • Pilgrimme til fods eller på hesteryg skal have 1 (lokalt) stempel (med dato) skrevet i passet  dagligt. Dog skal du have 2  lokale stempler  (med dato) dagligt de sidste 100 km før Santiago, uanset hvor du har påbegyndt din camino. Du får stempler på herberger, i kirker og klostre. Alternativt på rådhuse, kommunekontorer eller cafeer.
  • Pilgrimme på cykel, skal have 2 stempler (med dato) i passet pr. dag de sidste 200 km før katedralen.
  • Hvis der ikke længere er plads til stempler i dit pas, kan du købe ekstra pas på ruten eller, som en nødløsning, kan du tape ekstra tomme sider ind i passet.