Hvilken forsikring skal du bruge?

Det er altid en god idé at kontakte dit forsikringsselskab og få råd og vejledning omkring forsikring under din caminovandring.

Måske du har brug for:
Afbestillingsforsikring
Udvidet rejseforsikring
eller en kombination af dem begge.

Afbestillingsforsikring skal tegnes samtidig med, at man bestiller sine (fly)billetter og man får ofte tilbuddet, når kan køber billetten på nettet. Dækker økonomisk tab ved afbestilling af rejse, som ikke kan påbegyndes på grund af akut sygdom, ulykkestilfælde eller dødsfald hos en af de sikrede eller dennes nærmeste familie. For at opnå afbestillingsdækning er det en forudsætning, at forsikringen er tegnet senest 8 dage efter, at rejsen er bestilt.

Rejseforsikring kan gælde for et år ad gangen eller for enkeltstående rejser – i Europa eller hele Verden.
Denne forsikring rummer elementer (fx tyveri), som kan være dækket af en almindelig indboforsikring. Man kan ikke sige noget generelt om rejseforsikringer – bortset fra, at hvert forsikringsselskab har sine egne vilkår og begrænsninger. Nogle gælder 30 dage i udlandet, andre 60 dage. Visse selskaber har begrebet “formålsferie”, som kan være en caminovandring, med særlige betingelser/undtagelser.

Ved siden af en “grunddækning” kan man blive tilbudt ekstra dækning for tabt bagage og for skader ved ulykke og død.Så man må kigge “det med småt” igennem i sin indboforsikring for at se, hvad den dækker i udlandet.Rejseforsikringen dækker fx hjemtransport for en-flere personer, hvis man bliver alvorligt syg. Det gør EU-sygesikringskortet ikke. Det dækker lokal sygdomsbehandling.

Jeg har mistet min bagage, hvad gør jeg?
Hvis din bagage ikke dukker op når du er ankommet med fly til dit bestemmelsessted, skal du straks henvende dig til flyselskabet og rapportere det. Flyselskabet udsteder en PIR-rapport, som bruges til at efterlyse din bagage. Med dit PIR-nummer i hånden kan du anmelde skaden til SOS International. SOS administrerer en række forsikringsselskabers bagageforsikringer (en del af indboforsikringen).

Hvornår kan jeg få refunderet mine udgifter i forbindelse med forsinket bagage?
Så snart du har modtaget din egen bagage igen, kan du sende dine kvitteringer til SOS International. Det kan du gøre via vores hjemmeside – og jo før du sender kvitteringerne, des hurtigere får du refunderet dine udgifter.

Læs mere om forsikringer:
Link til Sygesikring Danmark
Europæiske Rejseforsikring

Transport af rygsækken: Tøm den for værdigenstande
Hvis du lader din rygsæk transportere, så husk at tømme den for alle værdigenstande og værdipapirer… (pas, kamera, telefon, penge, kreditkort osv..). Her dækker ingen forsikring.

Politiet i Spanien hjælper heller ikke, hvis transporten skulle stikke af med den eller hvis den bliver stjålet fra refugiet, hvor den skal hentes eller afleveres.

Pilgrimssange

Rejsen til Spanien

Transport fra Danmark og til startsted for din camino vandring, kan godt give mange spekulationer over mulighederne. Har du tid nok, så gå hele vejen hjemmefra din bopæl i Danmark.....

Sådan udfylder du pilgrimspasset

Hablas Español?

Pilgrimspasset er vigtigt på caminoen

Pilgrimskontoret i Santiago

Sundhedskort og EU-sygesikringskort

Takt og tone på caminoen

Træning til caminoen

Mindst to måneder - gerne tre - før man tager på camino bør man begynde træning

Udstyr og pakkelister

Det er vigtigt nøje at planlægge, hvad man skal bære med i sin rygsæk. Normalt bør man ikke tage mere med end 10 % af sin egen vægt med.

Pas på dig selv og undgå skader

Få gode råd til, hvordan du undgår vabler og væggelus. Og hvad du kan gøre før og under caminoen for at undgå skader

Caminoen på Momondo

På rejseportalen Momondo kan du finde en udførlig guide om caminoen med alt, hvad du bør vide, før du skal gå ruten.

Posten kører rygsækken

Er du træt af at bære din rygsæk, så kan du få den transporteret af det spanske postvæsen Correos.