PILGRIMSVEJEN – LANGS KYSTEN TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA – NORDRUTEN

PILGRIMSVEJEN – LANGS KYSTEN TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA – NORDRUTEN
Forfatter: Henrik Tarp
Udgivelsesdato: 15. april 2016
ISBN: 9788774665380
Pris: 210
Sider: 174
Genre: Guides

I denne guidebogs nye og forbedrede 2 udgave, (15.4.16) er der foretaget mere end 700 rettelser, heriblandt tilføjelser af over 30 nye refugier. Bogen er i stor udtrækning bygget op som samme forfatters guidebog om den Franske Vej (Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela). Den giver praktiske anvisninger på, hvordan man planlægger vandringen, ligesom der bringes oplysninger om forholdene undervejs, herunder dagsmarcher, vejbeskrivelser, herberger (refugier), åbningstider og seværdigheder m.v. Til hver dagsmarch følger nytegnede vandrekort samt højdekort. Vandringerne er udførligt beskrevet da der kan/er forekommet ændringer som den tidligere bog ikke har dækket.

Siden middelalderen har mennesker fra hele verden valfartet til katedralen i Santiago. I dag er pilgrimsvejen til Santiago de Compostela populær af flere årsager. En af dem er, at der her er mulighed for at foretage en rejse, der har et andet indhold end den almindelige turistrejse. I dag vandrer hundredetusinder hvert år ad pilgrimsvejen for at få en religiøs, en kulturel og en naturrig oplevelse langs den smukke rute.

I denne bog fortæller Henrik Tarp om en alternative rute, en anden vej til Santiago de Compostela, nemlig turen langs nordkysten, som vil føre den vandrende gennem såvel naturskønne områder, med rige muligheder for vandture som gennem Baskerlandets hovedstad, Bilbao, hvor det vil være oplagt at kigge forbi f. eks. Guggenheimmuseet. Bogen beskriver hele ruten og giver praktiske oplysninger om rejsen, om hvordan man forbereder sig til turen, om priser og åbningstider på forskellige overnatningssteder m. v. De detaljerede forslag til dagsvandringer understøttes af kort og oplyser om vigtige seværdigheder på vejen. Forfatteren har gået hele turen to gange og alle bogens fotos skyldes Henrik Tarp. Henrik Tarp er medstifter af Foreningen af Danske Santiagopilgrimme og var også i en årrække foreningens formand. Han arbejder ihærdigt for at udbrede kendskabet til pilgrimsvejen i Danmark og han har skrevet flere rejsebøger om Spanien. Han bor i dag i Spanien, hvor han er dekoreret for sin indsats.

Se også