Pilgrimsspor

Pilgrimsspor
Forlag: Univers
Forfatter: Redaktør: Elizabeth Knox-Seith
Udgivelsesdato: 13. december 2007
ISBN: 9788791668180
Pris: 268 kr.
Genre: Nordisk litteratur

BAGSIDETEKST:
Pilgrimsvandringen har fået en renæssance. Hundredetusinder vandrer årligt ad Europas mest populære rute, camino’en til spanske Santiago de Compostela. Også andre steder i Europa – Skandinavien inklusive – bliver gamle pilgrimsruter genoptaget og nye etableret. Forbilledet for dagens europæiske pilgrimme er middelalderens pilgrimsvandringer. Forfatterne til Pilgrimsspor går bag om fænomenet og spørger, hvad der gør, at en gammel religiøs tradition bliver vakt til live igen. Svaret indkredser de ved at se på nogle af de forskellige udtryk, pilgrimsspiritualiteten kan have i dag, primært i en protestantisk sammenhæng.
Yderligere oplysninger om denne bog, anmeldelse m.v.

Pilgrimsvandringen har fået en renæssance. Hundredtusinder vandrer årligt ad camino’en til spanske Santiago de Compostela. Også andre steder i Europa – Skandinavien inklusiv – bliver gamle pilgrimsruter genoptaget og nye etableret.

Forfatterne til Pilgrimsspor går bag om fænomenet og spørger, hvad der gør, at en gammel religiøs tradition bliver vakt til live igen.

Svaret finder de ved at se på nogle af de forskellige udtryk, pilgrimsspiritualiteten kan have i dag, primært i en protestantisk sammenhæng.

Bag Pilgrimsspor står en række skribenter, som på er dybt involverede i pilgrimsbevægelsen. En del deltager selv i eller faciliterer pilgrimsvandringer, og andre forsker i fænomenet.

Se også