MELLEM STJERNER OG MIDNATSSOL

MELLEM STJERNER OG MIDNATSSOL
Forlag: Kahrius.dk
Forfatter: Annelise Bruus
Udgivelsesdato: 13. december 2010
ISBN: 9788791470257
Pris: 148 kr.
Sider: 254
Genre: Nordisk litteratur

Spændende ny bog om et særdeles aktivt seniorliv. A propos DR2’s julekalender ”Bertelsen på Caminoen” er der lige udkommet bogen ”Mellem stjerner og midnatssol”, der er skrevet af den nu 74-årige Annelise Bruus fra Hellerup, som gennem årene fra 1994 til 2005 – altså som 60+ – har vandret med rygsæk og telt og i årene derefter har kastet sig ud som inkarneret fluefisker. Seks gange har Annelise Bruus gået på Caminoen, men ikke alene det, hun har bl.a. vandret på Hebriderne i Scotland, besøgt Keramikeren Lotte Glob på en vandring i det nordligste Scotland, vandret på Gendarmstien og Hærvejen i Danmark, kørt tur-retur 5.000 km op igennem Sverige for at fiske i skyggen af det mægtige Marsbjerg ved Saxnäs og Kultsjön i det sydlige Lapland og ca. 200 km nord for Polarcirklen fisket efter laks og stalling i Lainio-elven og fejret midsommer under midnatssolen med lapperne i den lille landsby ved elven. Alt det har hun på en sjov og livsbekræftende måde beskrevet i bogen. Efter fire børn og et langt liv som lærer og skoleleder følte hun som pensionist, at der åbnede sig nye muligheder for livsoplevelser. En lille handy bog krydret med egne farvefotos.

FORFATTERENS INLEDNING:
– Dette er slet ikke en guide, man kan gå efter. Det er heller ikke endnu en bog blandt mange om Caminoen, men det er små, private dagbogsglimt af oplevelser, som jeg har haft, mennesker, jeg har mødt på mine seks etape-vandringer på Caminoen og mine andre vandringer og rejser i perioden fra 1994 til 2008. De følgende beskrivelser kommer ikke nødvendigvis i kronologisk rækkefølge, selv om de fleste gør, men jeg har taget mig frihed til bare at fortælle løs.
Aldersmæssigt for mit eget vedkommende foregår det hele fra knap 59 år til knap 72 år gammel.
Må bogen blive til glæde og inspiration for specielt alle på 60+, men sandelig også til oplysning for den yngre generation, at grå hår ikke altid betyder, at man også er gammel af sind!

GITTA BECHSHØFTS ANMELDELSE:
Det er med fornøjelse og respekt jeg anmelder Mellem stjerner og midnatssol, skrevet af den kvinde som for ti år siden (2001) gavmildt øste af sin tid og erfaring til mig, en nybegynder, parat til at begive mig ud på min første Camino de Santiago vandring. Mine “studie-besøg” hos Annelise udviklede sig til et Camino-venskab der holdt ved gennem årene.
I al min egen travlhed har jeg ikke altid fulgt Annelises færd den halve klode rundt, så det er med stor glæde jeg nu læser hendes beretninger. Ikke bare om hendes oplevelser på Caminoen, men også indtrykkene andre steder fra. Jeg får lyst til at begive mig afsted endnu en gang, vel vidende at der kommer en dag, hvor bentøjet ikke længere kan holde til livet som “walkabout”. Og hvad gør man så? Sætter sig ned og sørger, eller finder en ny sti at følge?

Annelise slutter sine optegnelser med ønsket om at være rollemodel for sine børnebørn, men bogens livglæde og gå-på-mod bør nå langt videre ud end til en snæver kreds af familie og venner. Den bærer vidnesbyrd om hvad en Kristen tro på det godes sejr, et lyst sind, og evnen til at leve i nuet kan kalde frem i hvert enkelt menneske – især hos de af os der snart vil stå ansigt til ansigt med alderens skavanker og begrænsninger. Læs, lær og lad jer inspirere….

Tak til min “walkabout” pilgrimsven, Annelise.

Se også