Bestyrelsesmedlemmer

Her kan du se bestyrelsens sammensætning, og se hvilke arbejdsområder de enkelte bestyrelsesmedlemmer beskæftiger sig med.

Vibeke Mørdrup

Formand
Vibeke Mørdrup

Bor i Emdrup, København
Mob: 2615 7173
Mail: v.moerdrup@gmail.com

Interesse for caminoen: Gik første gang Caminoen i 2006 og siden har jeg været afsted hvert år. Har interesseret mig for pilgrimsvejen de sidste 15 år, men har først kunne komme afsted i 2006.

Arbejdsområde i foreningen: Formand, medlem af stiudvalget, arrangerer foredrag.

Andre interesser: Har brugt en masse tid i Det Danske Spejderkorps. Medlem af menighedsrådet i Lundehus sogn.

Uddannelse, m.v.: Pædagog + årskursus.

Carsten Maegaard

Næstformand
Carsten Maegaard

Bor i Sinding, 7400 Herning
Mobil: 61 69 72 73
Mail: maegaard.carsten@gmail.com

Interesse for caminoen: Jeg havde læst og hørt en del om caminoen siden 1990’erne, men kunne pga arbejde ikkekomme afsted før 2009. Siden har jeg været passioneret pilgrim. Har gået 3x Francés, 1x Primitivo, 1x Aragonés, 1x Sanabres, 2x Finistrerra og 1x Portugais fra Tui. Det der især trækker er natur, kultur, mennesker og spiritualitet.

Arbejdsområde i foreningen: Jylland og (andre) internationale kontakter.

Andre interesser:  Efter min pensionering i 2014 har jeg kastet mig over at ro havkajak. Danser argentinsk tango. Er med i ledelsen af Arkitetkforeningens Afd. Vestjylland. Skriver artikler og holder foredrag. Læser spansk om vinteren og praktiserer det om sommeren.

Uddannelse:  Tømrer, byggetekniker og arkitekt.

 

Troels Beck

Kasserer
Troels Beck

Bor i Vissenbjerg, Fyn
Mob: 20 66 26 49
mail: trbeck45@gmail.com

Interessen for caminoen fik jeg ud fra rejsebreve i Fyens Stiftstidende, skrevet af et ægtepar fra Nordfyn, som cyklede fra Odense til Santiago. Jeg var første gang i Santiago i 2004.

Arbejdsområde i foreningen: Medlem af sti-udvalget, som arbejder med afmærkning af ruterne igennem Danmark og i redaktionen for Pilgrimmen.

Andre interesser: Vil også gerne arbejde med pilgrimsture i Norden, Vadstena og Trondheim.

Uddannelse, m.v.: Har været konsulent indenfor DGI og i aftenskole regi. Seneste ni år indenfor rejsebranchen. Er nu ‘arbejdsfri’.

Henrik Friediger

Bestyrelsesmedlem
Henrik Friediger 

Bor i Virum, København
Mob.: 28 92 16 32
Mail: henrikfriediger@gmail.com

Interesse for caminoen: Vandrede første gang på Caminoen i 1992. Siden har Caminoerne været en væsentlig del af mit liv, og jeg har vel brugt i alt halvandet år af mit liv på de spanske pilgrimsveje i de 20 år.

Arbejdsområde i foreningen: redaktør af Pilgrimmen. Har arrangeret foreningens årlige endagsvandringer på Sjælland i fire år og – sammen med Niels Henrik Lieberkind – arrangeret og gennemført gruppevandringer på Caminoen i samarbejde med Nordfyns Folkehøjskole.

Andre interesser: Har udgivet ’Mig og Caminoen’ på Borgens forlag. Den er udsolgt men kan lånes på biblioteket og hentes som gratis e-bog på foreningens hjemmeside. Næstformand i Kongens Lyngby sogns menighedsråd og arrangør af pilgrimsvandringer i den sammenhæng. Ser med begejstring på pilgrimsaktiviteter, der er blomstret op i folkekirkeligt regi i Danmark og glæder mig over, hvordan inspirationen fra den spanske Camino de Santiago finder sine danske former.

Uddannelse, m.v.: Pensioneret, uddannet cand. pæd. i pædagogik, arbejdede som undervisningskonsulent i Undervisningsministeriet.

Tone Kirkeby

Bestyrelsesmedlem
Tone Kirkeby

Bor i Farum
Mobil: 23 98 55 02
Mail: tonekirkeby@yahoo.dk

Interesse for camionen: Hørte første gang om caminoen på en ferie I nordspaninen i 1992 og blev meget imponeret over de pilgrimme vi så vandrende langs vejen. Det satte nogle tanker og drømme i gang om at det skulle prøves en dag. I 2001 gik jeg den første del af den franske vej, fortsatte i 2004 og fuldførte i 2007. Efteråret 2012 gik jeg de første 300 km af sølvvejen fra Sevilla, resten nåes forhåbentlig i 2014.

Arbejdsområde i foreningen: Bestyrelsesmedlem, med i gruppen som arbejder med kontakt til udenlandske pilgrimsforeninger. Og engageret i afmærkningen af pilgrimsruten gennem Danmark, Hospitalerosformidling

Andre interesser: Medejer af et gammelt træskib, kunst, kultur, vandreture

Uddannelse: Teknisk assistent, arbejder på arkitekttegnestue

Grethe Dyrby

Bestyrelsesmedlem
Grethe Dyrby 

Bor i Skanderborg
Mobil: 41 42 04 22
Mail: grethedyrby@gmail.com

Interesse for caminoen: Efter store omvæltninger i mit liv gik jeg Caminoen i 2002 (SJPdP til Cap Finisterre). Siden har interessen for pilgrimsvandringen været stor. Jeg har vandret rigtig mange steder, bl.a. i Nepal og Peru, Mont Blanc, og i 2011 gik jeg flere gange på Hærvejen. Den vigtigste var med pilgrimspræsten Anette Foged Schultz +19 andre fra Viborg Domkirke først til grænsen, året efter til Bremen o.s.v. hele tiden mod Santiago. Siden har vi gået 2-3 uger hvert år, næste år forventer vi at komme til Le Puy. Nu går vi i små grupper, da det er meget svært at finde overnatninger til en større gruppe.

Arbejdsområde i foreningen: Arrangerer vandringer i Jylland og foreningens repræsentant i bestyrelsen for Foreningen Herberger langs Hærvejen.

Andre interesser: Roning – primært langtursroning. Som gl. spejder er jeg medlem af Sct. Georgs Gilderne i Skanderborg. Jeg arbejder aktivt for udbredning af viden om sygdommen osteoporose.

Uddannelse: pædagog og familierådgiver.

Bestyrelsesmedlem
Rikke Ærtebjerg

Bor i Jonstrup, Ballerup
Mob: 61 55 63 09
Mail: riaertebjerg@live.dk

Interesse for caminoen: Gik første gang Caminoen i 2011 og siden har jeg været afsted tre gange mere. Har interesseret mig for pilgrimsvejen siden Ken Follet skrev Jordens søjler, hvor jeg læste om Camino de Santiago første gang. Har også vandret Inka-stien i Peru, i Samaria-kløften på Kreta og vandreruter i Danmark.

Arbejdsområde i foreningen: Afventer.

Andre interesser: Initiativtager til og formand for foreningen Albergue Ballerup (Pilgrimsherberg), der har etableret og driver et pilgrimshus på den del af Caminoen, der går gennem Ballerup. Jeg er formand for afdelingsbestyrelsen i den almennyttige boligforening, jeg bor i, og aktiv sejler i egen 24-fods sejlbåd, som jeg har haft siden 2010.

Uddannelse, m.v.: Universitetsuddannelse i engelsk, projektledelse og ledelse fra bl.a. Syddansk Universitet i Kolding og Grafisk Højskole.

Foto på vej

Suppleant
Bøje Pedersen

Valgt på generalforsamlingen 2017.

Yderligere info på vej.

Bestyrelsessuppleant Niels Heiberg

Suppleant
Niels Heiberg

Bor i Viby Sjælland
Mob 20 20 11 63 / 46 19 44 94

Interesse for caminoen begyndte i 1992 med en kronik i politiken skrevet af Henrik Friediger, som gav mig lyst til at vandre den. Det blev dog ikke aktuelt før i  2006, hvor jeg vandrede Pamplona-Santiago. Denne vandring gav mod til at gå hele vejen fra Viborg domkirke. Det gjorde jeg de næste 7 år:  Viborg-Ribe-Kruså-Celle Würtsburg-Freiburg-Tann-Basel-Le Puy-Pamplona. 2016 og 2017 Arles-Toulouse-Somport-Jaca-Puente la Reina.

Arbejdsområde i foreningen: Endnu ikke fastlagt. 

Andre interesser:  Har i mange år lavet frivilligt arbejde inden for Børne og ungdomsarbejde. Er stadig aktiv i spejderbevægelsen. Laver lokale pilgrimsvandringer i Roskilde og har stor viden om vejvisning, vejregler mv.

Uddannelse, m.v.: Jeg er gået på deltid nu og går endelig på pension den 1 juni 2018.

 

 

Yvonne Riise Kristensen

Sekretariatet
Yvonne Riise Kristensen

Bor i Stenløse
Tlf.: 53 54 10 19
Mail: sekretariat@santiagopilgrimme.dk

Interesse for caminoen: Har altid være aktiv og vandret meget, dog først i 2016 på kystcaminoen fra Porto.

Arbejdsområde i foreningen: Sekretariatet.

Uddannelse, m.v.: Socialpædagog. Har arbejdet en stor del af mit arbejdsliv i København Kommune på Aktivtetcenter med mange forskellige opgaver.