Bestyrelsesmedlemmer

Her kan du se bestyrelsens sammensætning, og se hvilke arbejdsområder de enkelte bestyrelsesmedlemmer beskæftiger sig med.

Vibeke Mørdrup

Formand
Vibeke Mørdrup

Bor i Emdrup, København
Mob: 26 15 71 73
Mail: v.moerdrup@gmail.com

Interesse for caminoen: Gik første gang Caminoen i 2006 og siden har jeg været afsted hvert år. Har interesseret mig for pilgrimsvejen de sidste 15 år, men har først kunne komme afsted i 2006.

Arbejdsområde i foreningen: Medlem af stiudvalget, arrangerer foredrag.

Andre interesser: Har brugt en masse tid i Det Danske Spejderkorps. Medlem af menighedsrådet i Lundehus sogn.

Uddannelse, m.v.: Pædagog + årskursus.

Troels Beck

Næstformand
Troels Beck

Bor i Vissenbjerg, Fyn
Mob: 20 66 26 49
mail: trbeck45@gmail.com

Interessen for caminoen fik jeg ud fra rejsebreve i Fyens Stiftstidende, skrevet af et ægtepar fra Nordfyn, som cyklede fra Odense til Santiago. Jeg var første gang i Santiago i 2004.

Arbejdsområde i foreningen: Medlem af sti-udvalget, som arbejder med afmærkning af ruterne igennem Danmark og i redaktionen for Pilgrimmen.

Andre interesser: Vil også gerne arbejde med pilgrimsture i Norden, Vadstena og Trondheim.

Uddannelse, m.v.: Har været konsulent indenfor DGI og i aftenskole regi. Seneste ni år indenfor rejsebranchen. Er nu ‘arbejdsfri’.

Henrik Friediger

Bestyrelsesmedlem
Henrik Friediger 

Bor i Virum, København
Mob.: 28 92 16 32
henrikfriediger@gmail.com

Interesse for caminoen: Vandrede første gang på Caminoen i 1992. Siden har Caminoerne været en væsentlig del af mit liv, og jeg har vel brugt i alt halvandet år af mit liv på de spanske pilgrimsveje i de 20 år.

Arbejdsområde i foreningen: redaktør af Pilgrimmen. Har arrangeret foreningens årlige endagsvandringer på Sjælland i fire år og – sammen med Niels Henrik Lieberkind – arrangeret og gennemført gruppevandringer på Caminoen i samarbejde med Nordfyns Folkehøjskole.

Andre interesser: Har udgivet ’Mig og Caminoen’ på Borgens forlag. Den er udsolgt men kan lånes på biblioteket og hentes som gratis e-bog på foreningens hjemmeside. Næstformand i Kongens Lyngby sogns menighedsråd og arrangør af pilgrimsvandringer i den sammenhæng. Ser med begejstring på pilgrimsaktiviteter, der er blomstret op i folkekirkeligt regi i Danmark og glæder mig over, hvordan inspirationen fra den spanske Camino de Santiago finder sine danske former.

Uddannelse, m.v.: Pensioneret, uddannet cand. pæd. i pædagogik, arbejdede som undervisningskonsulent i Undervisningsministeriet.

Tone Kirkeby

Bestyrelsesmedlem
Tone Kirkeby

Bor i Farum
Mobil: 23 98 55 02
Mail: tonekirkeby@yahoo.dk

Interesse for camionen: Hørte første gang om caminoen på en ferie I nordspaninen i 1992 og blev meget imponeret over de pilgrimme vi så vandrende langs vejen. Det satte nogle tanker og drømme i gang om at det skulle prøves en dag. I 2001 gik jeg den første del af den franske vej, fortsatte i 2004 og fuldførte i 2007. Efteråret 2012 gik jeg de første 300 km af sølvvejen fra Sevilla, resten nåes forhåbentlig i 2014.

Arbejdsområde i foreningen: Bestyrelsesmedlem, med i gruppen som arbejder med kontakt til udenlandske pilgrimsforeninger. Og engageret i afmærkningen af pilgrimsruten gennem Danmark, Hospitalerosformidling

Andre interesser: Medejer af et gammelt træskib, kunst, kultur, vandreture

Uddannelse: Teknisk assistent, arbejder på arkitekttegnestue

Piló Drescher

Bestyrelsesmedlem
Piló Drescher

Bor i Roskilde
Mobil: 24 98 24 75
Mail: pilodrescher@yahoo.dk

Interesse for camionen: Efter at have været bosat i Santiago de Compostela en årrække, var tiden kommet til at gå caminoen. Den første (camino Inglés) gik jeg i 2011. Herefter har min kærste og jeg går hvert år, og er lige nu i gang med Camino del Norte.

Arbejdsområde i foreningen: Webmaster. Medlem af stigruppen, der varetager afmærkning af Den danske Pilgrimsrute. Layout og grafisk opsætning af diverse publikationer.

Andre interesser: Rejser, musik (alle genrer mere eller mindre), film, grafisk design, webdesign, spansk sprog, skabsmaler.

Uddannelse: Webdesigner.

Grethe Dyrby

Bestyrelsesmedlem
Grethe Dyrby 

Bor i Skanderborg
Mobil: 41 42 04 22
Mail: grethedyrby@gmail.com

Interesse for caminoen: Efter store omvæltninger i mit liv gik jeg Caminoen i 2002 (SJPdP til Cap Finisterre). Siden har interessen for pilgrimsvandringen været stor. Jeg har vandret rigtig mange steder, bl.a. i Nepal og Peru, Mont Blanc, og i 2011 gik jeg flere gange på Hærvejen. Den vigtigste var med pilgrimspræsten Anette Foged Schultz +19 andre fra Viborg Domkirke først til grænsen, året efter til Bremen o.s.v. hele tiden mod Santiago. Siden har vi gået 2-3 uger hvert år, næste år forventer vi at komme til Le Puy. Nu går vi i små grupper, da det er meget svært at finde overnatninger til en større gruppe.

Arbejdsområde i foreningen: Arrangerer vandringer i Jylland og foreningens repræsentant i bestyrelsen for Foreningen Herberger langs Hærvejen.

Andre interesser: Roning – primært langtursroning. Som gl. spejder er jeg medlem af Sct. Georgs Gilderne i Skanderborg. Jeg arbejder aktivt for udbredning af viden om sygdommen osteoporose.

Uddannelse: pædagog og familierådgiver.

Carsten Maegaard

Suppleant
Carsten Maegaard

Bor i Sinding, 7400 Herning
Mobil: 61 69 72 73
Mail: maegaard.carsten@gmail.com

Interesse for caminoen: Jeg havde læst og hørt en del om caminoen siden 1990’erne, men kunne pga arbejde ikkekomme afsted før 2009. Siden har jeg været passioneret pilgrim. Har gået 3x Francés, 1x Primitivo, 1x Aragonés, 1x Sanabres, 2x Finistrerra og 1x Portugais fra Tui. Det der især trækker er natur, kultur, mennesker og spiritualitet.

Arbejdsområde i foreningen: Jylland og (andre) internationale kontakter.

Andre interesser:  Efter min pensionering i 2014 har jeg kastet mig over at ro havkajak. Danser argentinsk tango. Er med i ledelsen af Arkitetkforeningens Afd. Vestjylland. Skriver artikler og holder foredrag. Læser spansk om vinteren og praktiserer det om sommeren.

Uddannelse:  Tømrer, byggetekniker og arkitekt.

 

Erik Staffeldt

Suppleant
Erik Staffeldt

Bor på Frederiksberg, København
Mob: 28 35 17 72
Mail: erikstaffeldt@me.com

Interesse for caminoen: Gik på caminoen 1. gang 2005 – som “middel” til overgang fra arbejdsliv til “3.alder”, siden på camino 2005 og 2011, hospitalero 2012 og 2013.

Arbejdsområde i foreningen: Webredaktør, i redaktionen for Pilgrimmen.

Andre interesser: Cykling, kunst.

Uddannelse, m.v.: Journalist.

Leon Johansen

Kasserer
Leon Johansen

Bor i Ringsted, Sjælland
Mobil: 20 67 31 00
Mail: leonjohansen@yahoo.dk

Interessere for caminoen:  kom, efter at flere i min familie havde gået den fransk rute. Efter et længere sygdomsforløb var overstået, besluttede min kone og jeg at gå Caminoen i 2009.
Derefter var det sket, vi blev grebet, og har siden gået hvert år, på forskellige ruter i både Spanien, Portugal og Frankrig, og nye caminoer venter heldigvis.

Arbejdsområde i foreningen: Kasserer.

Andre interesseområder: Revisor i Ringsted Svømmeklub, Medlem af bestyrelsen i Ringsted Sportscenter. Frivillig i Røde Kors. Historie – Bøger.

Arbejdsliv/uddannelse: Merkonom/Teknonom indenfor økonomi, arbejdet med økonomi hele mit arbejdsliv på flere plan.

Peter Glunz

Sekretariatet
Peter Glunz

Bor i Køge
Mob: 53 54 10 19
Mail: peter@glunz.dk
 
Interesse for caminoen: Gik første gang Camino Francés fra SJPDP til Santiago i 2005 sammen med min kone Carina Glunz, i 2010 kørte jeg Camino Del Norte med hund & bil (p.g.a. forudgående operation) fra Køge til Santiago og videre til Cap Finisterre. I 2012 en uge hospitalero i Astorga sammen med min kone, som jeg vandrer med i Sydtirol (Seiseralm & omkring Naturns) samt i Østrig.

Arbejdsområde i foreningen: Redaktion for, og teknisk arrangør af Pilgrimmen, 

Andre interesser: Fotografering og billedbehandling og al’ slags teknik & videnskab og i særdeleshed Apple Computer ( www.applejuice.dk )

Uddannelse, m.v.: Reprotekniker hos Axel Springer forlag i Hamborg, grundlagt Glunz & Jensen A/S (www.glunz-jensen.com ) CV på www.glunz.dk