Coronavirus/COVID-19

Finde rejsevejleding for Spanien her - senest opdateret 6 aug. (Se mere her) I den finder du link til den danske ambassade i Madrid. Gå ind på den og læs om de seneste opdateringer, bl.a. senest opdatering (7. juli) om nedlukning af to regioner på østkysten (El Segriá) og på vestkysten (Galicien, A. Marina).

Vær OBS på mundbind! Det er obligatorisk at bære mundbind i Spanien, hvis du opholder dig i det offentlige rum og ikke kan overholde en social afstand på 1,5 m. til andre personer, samt når du rejser med offentlig transport.

Om herbergerne Tager du af sted nu, skal du være forberedt på at flere herberg fortsat er lukkede. Tjek /ring før ankomst og sikre dig, at der er åbent, samt at der er plads. De åbne herberger har færre pladser pga. afstandskravene.

”Sikre” hostels ’Sammenslutningen af kommuner langs Caminoen’ (AMC Asociacion de Municipios del Camino de Santiago) har  (6. juli 2020) informeret om, at der er etableret et netværk af hostels med foreløbig 25 ”sikre” hostels, der i løbet af kort tid bliver til 30 hostels. De kendetegnes via den nye blå plakat med en række piktogrammer, der viser hvilke forholdsregler de pågældende hostels har taget – og som er blevet godkendt af Health Services og Civil Guard. De ”sikre” hostels ligger med en afstand på ca. 25 km, se hjemmesiden: amcsantiago.com

Katedralen i Santiago er åbnet igen. Det samme er pilgrimskontoret.Santiagomuslingeskal
Pilgrimsmesse i Katedralen kl. 19 v/Portico de Gloria (begrænset antal kan deltage).

Primo juli ankom der ca. 100 pilgrimme til Santiago.

Frivillig Hositalero (Se mere her)