Bornholm, 6 dage. 17. – 22. september 2021

hammershus-2467947__340

Vandring: Rønne, Hasle, Sandvig, Gudhjem, Nexø
72 km m. bagagetransport

Dag 1. Afgang med ’Bornholmerbussen kl. 10:35 fra Københavns
Hovedbanegård med ankomst Rønne kl. 13:50.
Herfra vandres til overnatning på vandrehjemmet i Hasle.
Middag på vandrehjemmet. 13 km.

Dag 2. Vi fortsætter langs kysten nordpå til Hammershus. Her bliver der en guidet rundvisning i de imponerende ruiner af middelalderfæstningen, Bornholms mest besøgte seværdighed. Og det er ikke underligt, for her kan vi virkelig få gang i fantasien og opleve den bornholmske historie. Hammershus blev opført omkring år 1259! Inden vi når byen Sandvig, passerer vi Opalsøen, der ligger mellem høje stejle klippesider og er et levn fra en tid, hvor granitbrydning var en stor indtægtskilde på Bornholm. 15 km.
Middag og overnatning på Hostel Sandvig.

Dag 3. Vi vandrer videre langs kyststien til Gudhjem. En flot strækning forbi Helligdomsklipperne, 20 meter høje klipper opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af klipperne.
Dagens mål er byen Gudhjem. Gudhjem-fiskerne var de første, der begyndte at røge sild. Deraf kommer udtrykket ”Sol over Gudhjem, dvs. ferskrøge sild, rødløg, ”sol-æggeblomme’, radiser og groft rugbrød! Inden aftensmad besøges maleren Oluf Høsts hus. En lille rundvisning og beretning om den nu afdøde danske maler, der især blev kendt for sine mange malerier af Sankt Hans-bålene, og ikke mindst husmandsstedet Bognemark. 19 km. Middag i byen. Overnatning på vandrehjemmet.

Dag 4. Dagens rute går først til Østerlars Kirke, den største af de bornholmske rundkirker. Sandsynligvis går kirken helt tilbage til ca.
1150. Nogen hævder, at kirken indgår som en central del af teorien om sammenhængen mellem de franske tempelridderes orden og de bornholmske middelalderkirkers placering! 7 km.

Efter frokostpause kører vi en kort tur med lokalbus efterfulgt af 4 km vandring til Sct. Ibskirke. Sct. Ib = det gamle danske ord for apostlen Jakob, som katolikkerne mener er begravet i Santiago de Compostela. Sidste del af dagens vandring er 4 km til Svaneke. Dagens samlede vandring 15 km. Middag i byen. Overnatning på hotel Siemsens Gaard.

Dag 5. Videre langs kysten til Nexø. Stien snor sig om klippekysten, passerer havnen i Aarsdale. Nogle steder er stien smal med mindre stigninger. Nexø var tidligere en gammel fiskerby,
i dag med nye udviklingsmuligheder med afdeling af Landbohøjskole, designskole m.m. 10 km. Middag i byen, overnatning på Nexø Hostel.

Dag 6. Vi tager lokalbussen ind til midt på øen, hvor vi besøger
det store skovområde Almindingen med fokus på Ekkodalen, inden vi fortsætter med lokalbus til Rønne og har lidt fritid,
inden båden afsejler kl. 18:30 med ankomst København 21:30.

Corona. Vandreturen er planlagt, som hvis der er normale forhold.
Der er plads til 12 deltagere. Er du interesseret i at deltage i turen,
send da en mail til: tonekirkeby@yahoo.dk med oplysning om:
navn, adresse, mail og telefonnr. Omring 1. juni tages der stilling til
corona-situationen. Derefter besluttes det, om turen gennemføres.
Du får de sidste informationer da, og skal så endeligt beslutte om
du vil deltage, hvorefter vi bekræfter de reserverede overnatninger.

Information: send mail til: tonekirkeby@yahoo.dk
Pris for turen: kr. 2.800 + forplejning kr. 1650, i alt kr. 4.450.
Inkluderet i prisen er: Tilmeldingsgebyr, rejse til og fra Rønne fra København, alle måltider (middag, morgenmad, smør selv-madpakke), overnatninger inkl. Sengelinned, entré og guider ifm. rundvisninger, lokalbusser på Bornholm samt bagagetransport.
Du bærer selv en dagtursrygsæk, resten af bagagen sendes fra sted til sted.

Foreningen af Danske Santiagopilgrimme