Caminoberetning

Personlig beretning fra Camino Primitivo
Af Carsten Maegaard

 

Denne camino kan groft sagt deles op i tre dele:

  • De grønne dale og bakker de første 5 dage
  • Så de kraftige stigninger og nedstigninger på op til 700 meter i 3 dage og til sidst
  • Den ret jævne tur ned til Melide og den franske rute de sidste 5 dage. !

Der er ikke så mange pilgrimme, så dem, man møder, følges man ofte med resten af turen. I Astrurien er der ikke så mange herberger, og de er ofte selvbetjent og ret primitive. I Galicien derimod har man de seneste par år gjort et stort arbejde for at opgradere standarden, så her der der en del herberger indrettet i nyrestaurerede, gamle huse. Overnatning koster € 0-10. Der er køkken alle steder, men ofte mangler det mest basale køkkengrej, så det er en lidt blandet fornøjelse at lave mad selv. Medbragt kogegrej kan således anbefales. Ellers er herbergerne ok.

Det er en smuk og overkommelig vandring, men jeg synes at selve det at vandre i bjerge ligesom overstiger den spirituelle oplevelse, som jeg har oplevet de to gange jeg har gået den franske rute.

Man kan flyve med Ryan Air fra Billund og Malmø/Sturup til Stansted, ventede nogle timer (Billund-forbindelsen) og derfra til Santander. En overnatning dér og med bus til Oviedo. Et kig på byen (husk et stempel i pilgrimspasset på turistbureauet) og så de første 12 km til Escamplero-herberget den første dag.

Buen camino