Frivillig hospitalero på herberg i Spanien

Camino Francés, Siervas de Maria. Foto: Karin Cardel
Pilgrimme på vej til herberget i Astorga, Siervas de Maria. Foto: Karin Cardel

Covid-19

Spanien er fortsat stort set "stængt", nogle pilgrimme er der dog på caminonerne. Vi har stadig kontakt med Albergue Siervas de Maria i Astorga, men her i foråret 2021 er der ikke behov for hospitaleros. De håber der til sommer og efteråret kommer flere pilgrimme og de igen kan modtage hospitaleros. Har du lyst til at være hospitalero send en mail så kan du blive skrevet op hvis der bliver behov. Du kan ikke forvente endelig svar før begyndelsen af sommeren. Derudover har de i år ikke mulighed for at betale 10 euro om dagen, som de tidligere har gjort.

Frivillig hjælper på et pilgrimsherberg
– en særlig oplevelse

Foreningen af Danske Santiagopilgrimme formidler danske hospitaleros til herberger på caminoen. Vi har for tiden aftale med herberger både i Astorga, Cizur Menor og Triacastela på Camino Francés.

Hvad er en hospitalero?

Som hospitalero på et herberg arbejder du frivilligt mod gratis kost og logi. Du gør en forskel som hospitalero, fordi frivilligt arbejde er med til at holde herbergerne i gang.

Typiske arbejdsopgaver som hospitalero:

  • Tage imod pilgrimme: Indskrivning, information om herberget og byen og hjælp med praktiske problemer når det er muligt
  • Daglig rengøring

Se mere om livet som frivillig på caminoen i Niels Henrik Lieberkinds artikel i Pilgrimmen nr. 33.

Hvordan bliver jeg frivillig hospitalero på caminoen?

Foreningen har lavet aftaler med flere herberger på caminoen om formidling af danske frivillige. Aftalen kan gøre det nemmere for dig at vide, hvad opgaverne går ud, og få en god kontakt.

Det er også muligt at lave aftaler med herberger på egen hånd om at arbejde som hospitalero. Nogle herberger forudsætter, at deres hospitaleroer har gennemgået et ca. tre dages kursus. Det indgår ikke i foreningens aftaler om formidling.


Vil du vide mere om at blive hospitalero?

Du er velkommen til at kontakte foreningens koordinator og kontaktperson for hospitaleros, som kan oplyse nærmere og formidle ”booking” af arbejdsperioder på herberget:

Tone Kirkeby  23 98 55 02   hospitalero@santiagopilgrimme.dk