Vandretur til Trondheim / Norge 24. juli – 1. august 2019

Højfjeld og den norske pilgrimsrutes 0-punkt ved Nidarosdomen.

Der er vandreetaper under 20 km daglig mellem Oslo, hvortil man kommer med bus fra Odense via København og færge til Norge. Vi kommer til Nidaros domkirken op til festdagen for Olav den Hellige – og er med til markeringen i domkirken. Dagen efter overvære

Der er vandreetaper under 20 km daglig mellem Oslo, hvortil man kommer med bus fra Odense via København og færge til Norge. Vi kommer til Nidaros domkirken op til festdagen for Olav den Hellige – og er med til markeringen i domkirken. Dagen efter overværer vi det historiske friluftsspil om slaget, der fandt sted 29. juli år 1030. Desuden vandringer på højfjeld.

Det er et af Norges mest berømte slag, hvorunder den kristne vikingekonge Olaf Haraldson faldt for øksehug sammen med det meste af sin hær i kamp mod lokale høvdinge. 

Kort om turen. 

Vi starter i bus fra Odense, sejler med båd fra København til Oslo.

Dag 2: Vandrer ca. 20 km på pilgrimsruten fra Vang/Jevnaker til Røysum. En flot strækning som har fået tilnavnet: Norges ”Toscana”. Overnatning i Lillehammer.

Dag 3: Dagens flotte vandring 19 km langs Guldbrandsdalen med dramatisk natur og små bygder. Akkurat som på Peer Gynts tid, kan man fortsat se rensdyr vandre på fjeldet og ”skogens konge gjemme seg bak trærne”. Overnatter i Furuhaugli fjeldhytter  – i moskusoksens rige 1007 meter over havet. Inden ankomst besøger vi Ringebu Stavkirke, en af de største stavkirker i Norge fra år 1220, der er bevaret.

Dag 4: Vi vandrer på Dovrefjell (hvis højeste punkt er Snøhetta med 2.286 m.). Vi vandrer 17 km på pilgrimsleden over fladt fjeldmassiv med udsædvanlig mange planter og flotte naturoplevelser. Overnatning på Hjerkinn fjellstue. Fjellstuen ligger på den gamle kongevej der blev anlagt på 1100-tallet for at gi’ pilgrimsvandrere husly over fjeldet.

Dag 5: Ad pilgrimsruten videre over fjeldet, 15 km frem til Kongsvold. Derfra med bus til tæt på Trondheim, hvorfra vi vandrer de sidste 10 km ind til domkirken. Nidaros domkirken regnes som Norges vigtigste kirke, en nationalhelligdom, der tidligere var kroningskirke. Kirken og Skt. Olavs grav har været et vigtigt mål for pilgrimme i de nordiske lande i middelalderen. Nidarosdomen er en katedral i europæisk målestok, selv om den ikke kan måle sig med de største katedraler i Frankrig.

Dag 6: Slaget ved Stiklestad fejres hvert år. Det var hér Olav den Hellige faldt i kamp mod norske bønder og høvdinge, da han med en lille hær af trofaste tilhængere og svenske lejetropper søgte at genvinde magten i landet. Fejringer sker hvert år den 29. juli, såvel i Norge som på Færøerne. 700 personer, professionelle skuespillere og amatører, er involveret i og omkring forestillingen.

Dag 7: Lang bustur sydvestover frem til Beitostølen. Inden ankomst vandrer vi ca. 8 km. på Jotunheimen. 

Dag 8: Sydover til Oslo, hvor vi skal med Oslo båden, afgang kl. 16.30.

Dag 9: Ankommer til København og i bus videre til Odense.

Deltagerantal: 25

Bagagetransport: Vi har egen bus med hele vejen 

Prisen på ca. kr 7.000, foreløbig baseret på 25 deltagere, dækker transport + overnatninger i flersengs rum, samt morgenmad.  Dertil kommer udgifter til frokost og middag, samt entré.

Tilmelding: Efter først til mølle princippet, så er du interesseret så send e-mail til Troels Beck: Trbeck45@gmail.com med navn, adresse, tlf., mailadresse.

Turen er for medlemmer af Danske Santiagopilgrimme.

Betaling: 2.000 kr. ved tilmelding via mobilpay: 2066.2649. marts lægges pris fast ud fra antal tilmeldte, og herefter bookes overnatningsstederne dvs. rejsen da er bindende. Restbetaling 1. juni  2019. Afhængig af vejr og forholdene, kan der undervejs ske ændringer til ruter og længder.

Vil du vide mere? mail til: Trbeck45@gmail.com

Turledere: Tone Kirkeby, Farum og Troels Beck, Vissenbjerg.


Dato: 24. juli – 1. august 2019

Pris: Ca. kr. 7.000,-

Kategori: Gennemførte aktiviteter