Starthjælp til nye pilgrimme – fra 30. august 2018

Navarette. Foto: Niels Hee Andersen

Pilgrimme ved Navarette. Foto: Niels Hee Andersen

Vil du gerne vandre på Caminoen, men har brug for støtte til at finde ud af hvordan, har Danske Santiagopilgrimme et tilbud til dig.

To gange i år, i juni og september, tilbyder vi at lære dig, hvordan man finder vej, finder overnatningssteder, restauranter og barer, venner osv.

September-holdet starter på Camino Francés i Leon fredag den 31. august. Afrejse fra Kastrup torsdag den 30. august 2018.
Ideen er at give dig og 7-9 andre pilgrimme støtte de første fire dage til at finde din måde at vandre Caminoen på. Derefter fortsætter du på egen hånd – enten alene eller sammen med en eller flere fra gruppen, eller andre, som vi møder på vejen.  Herefter går den erfarne pilgrim sine ‘egne veje’.

Fra Leon er der 328 km til Santiago de Compostela, og caminoen er forholdsvis let med to bjergetaper. Det er en meget smuk og afvekslende tur.

Før vi tager af sted, kan vi evt. mødes og snakke udstyr, oppakning og rejserute igennem – eller i det mindste have kontakt om det praktiske.

Fly til Madrid
Der er mange fly til Madrid (eks. Norwegian, afg. Kastrup kl 10.30, ankomst Madrid kl. 13.55, 499 kr.) og bus (se ALSABUS, www.alsa.es, vælg sprog) fra lufthavnen til Leòn. Turen tager ca. 4 timer,og koster ca. 35 EUR.

Mødested
Vi kan enten mødes i Kastrup, Madrid, eller på herberget Albergue del Monasterio de las Benedictinas i Leon d. 31. august om aftenen. Her overnatter vi (for 5 EUR) og begynder vores vandring tidligt næste morgen.

Dette tilbud er gratis for medlemmer af Foreningen af Danske Santiagopilgrimme. Man betaler selv for rejse, overnatning og vandring.

Jeg tager forbehold for, at alt er optaget på de nævnte herberger, da jeg er tilhænger af ikke at reservere pladser i forvejen. Hvis der ikke er plads, når vi kommer vandrende, må vi finde andre alternativer. Det betyder også, at overnatning kan blive dyrere end de oplyste priser.

For en god ordens skyld skal det understreges, at der ikke er tale om en grupperejse eller noget der ligner. Hver betaler for sig selv og deltager på eget ansvar. Du skal være i rimelig god form og kunne vandre 25 km om dagen i et rimeligt tempo – mindst med 4 km i timen.

Hvis du er i tvivl om din form, må du prøve at vandre nogle gange – gerne et par dage i træk – med en oppakning som på Caminoen – mellem 6 og 8 kg. Der kan være maksimalt 10 personer inkl. mig.


Dag 1-8:

Dag 1 – fredag den 31. august:
Vandring ca. 26 km fra Leon til San Martin del Camino med overnatning på Albergue Santa Ana hvor en overnatning koster 4 EUR

Dag 2 – lørdag den 1. september:
Vandring ca. 24 km fra San Martin del Camino til Astorga, hvor Danske Santiago Pilgrimme har et venskabsherberg, Albergue de Peregrinos (Siervas de María), hvor vi naturligvis skal bo. Pris pr. overnatning 5 EUR

Dag 3 – søndag den 2. september:
Vandring ca. 28 km fra Astorga til Foncebadon, hvor vi overnatter i det kirkelige herberg, Domus Dei, hvor man betaler pr. donation, dvs. det man har råd til eller har lyst til at betale.

Dag 4 –  mandag den 3. september:
Vandring ca. 21 km fra Foncebadon til Molinaseca, hvor Albergue de Peregrinos tager imod for 5 EUR.Herefter er du på egen hånd, og beslutter selv, hvor langt du vil fortsætte.Jeg går videre mod Santiago de Compostela, og du er naturligvis velkommen til at gå de samme etaper og overnatte samme steder, hvis du har brug for det, men du kan sagtens klare det selv herfra.

Dag 5 – tirsdag den 4. september:
Vandring ca. 26 km fra Molinaseca til Pieros, med overnatning på El Serbal y la Luna for 5 EUR.

Dag 6 – onsdag den 5. september:
Vandring ca. 26 km fra Pieros til Ruitelàn, vi overnatter på Pequeño Potala for 5 EUR.

Dag 7 – torsdag den 6. september:
Vandring ca. 25 km fra Ruitelàn til Viduedo/Biduedo, med overnatning på Casa Quiroga for 6 EUR

Dag 8 – fredag den 7. september:
Vandring ca. 27 km fra Viduedo/Biduedo til Sarria, hvor vi overnatter på Albergue de Peregrinos for 6 EUR. Fra Sarria drager jeg videre med tog til Santiago de Compostela, da jeg to gange tidligere har vandret fra Sarria til Santiago de Compostela. De sidste km er lette, der er ikke langt mellem herbergerne og der er i september masser af andre pilgrimme på vejen, så I kan sagtens klare jer selv herfra.


Tilmelding til Rikke Ærtebjerg  riaertebjerg@live.dk
efter princippet ‘først til mølle’ – senest 1. juli
I tilfælde af tilmelding fra færre end 4 personer, bliver turen aflyst.


Kategori: Gennemførte aktiviteter