Pilgrimsrejse til Assisi juni 2020

Broder Theodor fortæller en gruppe pilgrimme om Assisi i Assisi. Foto: Erik Staffeldt.

i Frans af Assisi’s fodspor

Har du go’e ben og hjertet på det rigtige sted, så er du velkommen til at deltage i en pilgrimsrejse til Assisi, som ligger i centrum af den italienske region Umbrien (Italiens grønne hjerte). Rejsen skal ses som en ”time out” fra hverdagens stress og jag for folk med lyst til: 

indføring i Frans af Assisi’s liv og tanker

• refleksion og stilhed på et Birgittakloster

• møde med nogle af Italiens største kunstværker

• fysiske udfordringer med fantastiske vandringer

• naturoplevelser i de smukke umbriske landskaber

Det er pensioneret sognepræst ved Roskilde Domkirke, Paul Kofoed Christiansens 20. Assisi-rejse, hvor han inviterer interesserede med på denne helt usædvanlige rejse til det skønne Umbrien – denne gang i samarbejde med GARDENING.DK som teknisk rejsearrangør. Deltagerne får fast bopæl i et fredfyldt og smukt beliggende nonnekloster i udkanten af Assisi, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange tårne, kirker og klostre og ned over den frugtbare Spoletodal i det fjerne. 

Byen er kendt som fødeby for Frans af Assisi, som levede i middelalderen (1182-1226) og var grundlægger af den verdensomspændende franciskanske orden. Hele byen bærer præg af kirkeligt og spirituelt liv i skøn forening med et folkeligt kulturliv, hvor bordets glæder, kunst, sang og musik spiller en væsentlig rolle. Hele Assisi er med på Unesco’s liste over verdens umistelige kulturarv, fordi den på helt ekstraordinær vis udgør en helhed af arkitektur og historie.

Under opholdet i Assisi vil deltagerne få lejlighed til at besøge nogle af de væsentlige og meget velbevarede steder i Umbrien og det sydøstlige Toscana, hvor Frans udfoldede sig i middelalderen. Rejsen vil også byde på refleksioner, anstrengende vandringer i det kuperede og bjergrige terræn samt udflugter med egen bus i den smukke umbriske natur. Men først og fremmest vil der være mulighed for at nyde roen og freden i den skønne by og i klosteret med den paradisiske klosterhave, hvor aftenerne ofte frister til at nyde et godt glas umbrisk vin og et hyggeligt samvær med de øvrige deltagere.  

Rejsens pris er 8.800 kr. for 7 hele dage med fly, ophold på et nonnekloster på delt dobbeltværelse med halvpension og udflugter. Kofoed leder og viser rundt i samarbejde med den franciskanske (og danske) munk Broder Theodor. Udrejse med SAS til Rom. På hjemrejsen flyver vi fra Bologna.

Der er et begrænset antal pladser på den altid udsolgte rejse, hvorfor der er tilmelding efter ”først-til-mølle-princippet”. Det forudsættes, at man er i god fysisk form.

For nærmere oplysninger og tilsendelse af udførligt program kan Paul Kofoed Christiansen kontaktes på mobil:  21 20 19 85. Mail: pkc.roskilde@gmail.com


Dato: 6. – 12. juni 2020

Pris: 8.800 kr.

Kategori: Andre aktiviteter