Den nordlige hærvejsrute byder velkommen

De nordjyske Hærvejsruter forbinder Hærvejen fra Viborg med de norske og svenske pilgrimsruter

De nye herberger har hver mindst 10 sengepladser, og prisen for overnatning er 100 kr. i fællesrum for vandrere og cyklister.

Den nordjyske hærvejsrute går fra Viborg til Års, hvorefter ruten deler sig i to. En gren over Aggersund til Hirtshals samt en gren over Aalborg til Frederikshavn. Ruten er en forlængelse af Hærvejsruten mellem Padborg ved den dansk-tyske grænse og Viborg.

Siden 2008 har der været herberger langs Hærvejen syd for Viborg – med støtte fra Realdania i 2004 om udnyttelse af gamle tomme landbrugsbygninger. Nu er 16 herberger på den nordlige rute også klar til at byde vandrere og cyklister velkommen. Realdania har sammen med Friluftsrådet støttet disse herberger.

De nye herberger har hver mindst 10 sengepladser, og prisen for overnatning er 100 kr. i fællesrum for vandrere og cyklister. Det er muligt, men ikke nødvendigt at reservere plads på herbergerne, hvor der stilles senge og madrasser til rådighed, mens gæsterne selv skal medbringe sovepose og lagen. Herbergerne har køkkenfaciliteter med kogegrej, toilet og bad. Der kan købes mad i begrænset omfang nogle af stederne.

De nordjyske hærvejsruter forbinder Hærvejen fra Viborg med de norske og svenske pilgrimsruter, der går mod hhv. Nidaros i Trondheim via færgeforbindelse fra Hirtshals – og Vadstena via færgeforbindelse fra Frederikshavn. Ruterne følger eksisterende mindre veje og stier, og de er skiltet og kortlagt i et samarbejde mellem Rold Skov Naturcenter og de nordjyske kommuner. Ruterne blev åbnet for et par par siden, og nu er herbergerne klar. Herligt. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme støtter varmt herbergsarbejdet og anbefaler en vandring på Hærvejen som en forberedelse til en længere pilgrimsvandring i Sydeuropa.

Se mere


Kategori: Andre aktiviteter