Ansvarlig redaktør for siderne herunder er Henrik Friediger, e-mail til Henrik Friediger tryk her

Her på siden kan du finde en opdateret oversigt over refugier og andre faciliteter, der findes på hovedruten Camino Francés i Spanien. Tanken med denne oversigt er at skabe et værktøj, der både kan bruges til planlægning af caminoen hjemmefra og på selve caminoen bruges til at planlægge de enkelte dage. Erfaringen, som mange gør, er, at det ikke er muligt at planlægge en hel camino hjemmefra. Den må justeres undervejs som følge af vejr og vind og ens egen svingende formkurve – sommetider orker man ikke at gå så langt, som man troede, og til andre tider kan man slet ikke holde op – solen skinner, fuglene synger, humøret er højt, benene stærke og støvlerne fjedrer på en helt ny måde, så man nærmest svæver af sted – så hvorfor stoppe…

Oversigt over refugier

Her kan du hente en PDF-fil over refugierne: tryk her
Tak for mange positive tilbagemeldinger. Selvom jeg vandrer jævnligt på den franske vej, er det svært at følge med udviklingen, så du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har ændringer/tilføjelser til listen.
Listen er opdateret 28. maj 2014 med både nye refugier og barer - der kommer flere og flere faciliteter på den fransk vej - vær venlig at give tilbagemelding, hvis du har ændringer til listen.


1234

Andre ruter

Information om de enkelte refugier og andre ruter end "den franske" kan findes flere steder. Prøv fx på Pilgrimsruter her på hjemmesiden. Du kan også prøve at bladre i de tidligere numre af Pilgrimmen, som findes under Foreningen - medlemsblad. Jeg vil også anbefale at bruge det planlægningsværktøj, som du kan finde på hjemmesiden. Og endelig kan du downloade en app fra de spanske brugsforeninger - Eroski Consumer Camino, der har glimrende informationer om ruter og herberger, lige til at have på sin smartphone i lommen. Teksten findes desværre kun på spansk, men skulle ikke være så svær at finde rundt i.

Der er flere spanske og internationale hjemmesider. Prøv fx www.mundicamino.com - her kan man også få information på (en slags) engelsk og tysk.

Praktiske erfaringer

På min private hjemmeside har jeg bl.a. samlet en række praktiske erfaringer om fx oppakning, rejsetidspunkter og begyndelsessteder. Hvis du er interesseret i dem, så tryk her